Conducerea Consiliului Judeţean dă asigurări că Dunărea va juca la Călăraşi!

De câteva săptămâni se depun eforturi aproape supraomeneşti din partea conducerii Consiliului Judeţean, obiectivul fiind finalizarea, în timp util, a tuturor lucrărilor de modernizare a stadionului care va găzdui partidele de acasă ale Dunării în viitorul sezon al ligii I la fotbal.

 

Zilnic, preşedintele Vasile Iliuţă monitorizează stadiul lucrărilor demarate în ceea ce priveşte modernizarea suprafeţei de joc, montarea sistemului supraveghere video şi control acces, amenajarea tribunei VIP şi posturi comentatori sportivi precum şi modernizarea vestiarelor şi a sălii de conferinţe.

Eduard Grama

Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, lucrează intens, alături de colegii săi din Consiliu, la iniţierea şi finalizarea procedurilor de licitaţie a lucrărilor necesare pentru modernizarea stadionului, prezentând în continuare stadiul în care se află acestea. „Marţi a început montarea gazonului pe terenul central. Estimâm ca lucrările să se finalizeze vineri” spune Eduard Grama care continuă „De azi în cel mult 10 zile va fi instalat sistemul de supraveghere video şi control acces. E vorba de cei 9 turnicheţi care vor fi montaţi în preajma tribunelor. Contractele sunt semnate şi se află în execuţie. În ceea ce priveşte amenajarea tribunei VIP precum şi a spaţiului alocat comentatorilor sportivi, joi va fi supusă votului consilierilor judeţeni Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru achiziţionarea şi montarea containerelor. După calculele noastre lucrările vor fi gata în jurul datei de 6 iulie. În paralele se efectuează deja lucrări privind modernizarea vestiarelor, amenajarea sălii de conferinţe. Vor fi reabilitate şi modernizate căile de acces. Se efectuează inclusiv lucrări de canalizare pe o distanţă de 200 de metri liniari. Din păcate, la stadion nu s-au mai făcut lucrări importante de zeci de ani. Important este că ne vom încadra în timp şi vom finaliza toate lucrările solicitate astfel încât Dunărea să joace la Călăraşi. Acesta este obiectivul nostru major şi vom face tot ce e omenşte posibil să-l îndeplinim”.

 

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă şi-a luat demult angajamentul că instituţia pe care o conduce va asigura resursele financiare necesare pentru modernizarea stadionului. „Promovarea liga I nu mai e un deziderat. Suntem în liga I şi trebuie ca echipa noastră Dunărea să joace meciurile considerate pe teren propriu, la Călăraşi. Aici şi nu în altă parte. Împreună cu consilierii judeţeni cărora le mulţumesc pentru implicare, am identificat soluţiile financiare pentru finalizarea lucrărilor. Se munceşte intens şi sunt sigur că eforturile noastre nu vor fi zadarnice. Suporterii călărăşeni vor vedea fotbal de liga I la Călăraşi.” a spus preşedintele Iliuţă care, întâmplător sau nu, în mandatul său, Dunărea a promovat în premieră în liga I iar stadionul traversează deja primele etape de reabilitare şi modernizare în vederea „acreditării” pentru prima ligă. Obiective care nu-s câtuşi de puţin derizorii!