Clădirea Prefecturii va fi predată CNI în vederea executării obiectivului de investiții ”Centru Socio-Cultural Călărași”

Clădirea Prefecturii va fi predată CNI în vederea executării obiectivului de investiții ”Centru Socio-Cultural Călărași”

Clădirea care găzduieşte Prefectura judeţului Călăraşi va fi reabilitată de CNI după ce astăzi consilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă extraordinară de îndată au adoptat Hotărârea privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” S.A., a amplasamentului din str. Sloboziei nr. 9-11, municipiul Călărași, județul Călărași și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Centru Socio-Cultural Călărași (fost Palat Administrativ)”

„Consiliul Judeţean Călăraşi a solicitat Companiei Naţionale de Investiţii – C.N.I. S.A. promovarea proiectului „Centru Socio-Cultural Călărași (fost Palat Administrativ)” în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social Subprogramul “Așezăminte culturale”.

Consiliul Judeţean Călăraşi intenţionează promovarea proiectului mai sus-menţionat în vederea reabilitării imobilului înscris în Cartea funciară nr. 29844-C1, în vederea îmbunătățirii utilizării durabile a patrimoniului cultural construit, recuperării funcționale a unor spații care în prezent sunt abandonate.

Obiectivul specific al proiectului constă în:

- restaurarea si refunctionalizarea corpului central, construit pe doua nivele, care va adaposti “Muzeul artei şi tehnicii”, o idee inovativă care păstrează arhitectura specifică perioadei secolului al XIX-lea îmbinată cu tehnologia moderna a secolului XXI.

Muzeul va găzdui o grupare de tehnologie instalat permanent, realizată în scopul de a parcurge în timp real o incursiune în mai multe genuri muzicale, în timp ce vizitatorii se „joacă” cu ele. Va fi, în fapt, un centru artistic cu un concept inovativ de învăţare despre muzică într-un mod informal;

- restaurarea şi refuncţionalizarea corpului de est, astfel încât să poată satisface exigenţele unui centru expoziţional permanent şi/sau itinerant;

- restaurarea tuturor faţadelor, astfel încât să se redea monumentalitatea şi specificul arhitectural a construcţiei;

- lucrări complexe în incinta aferentă imobilului, respectiv, lucrări de refacere/completare reţele de incintă, refacere branşamente şi racorduri de utilităţi, reabilitare alei şi fond plantat;

- restaurarea componentelor artistice ale monumentului de arhitectură, redându-se astfel pe de-o parte imaginea urbană si reprezentabilitatea spaţiilor interioare cu decoraţii;

- amenajări exterioare.”, se arată în Referatul de aprobare.

Amplasamentul, însemnând clădirea, în suprafaţă construită de 2.237 mp şi terenul aferent, în suprafaţă de 9.775 mp, se află în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Din bugetul propriu al Judeţului Călăraşi se vor finanţa cheltuielile pentru servicii și lucrări, în valoare de 5.050.406,70 lei exclusiv TVA, 6.009.752,24 lei cu TVA. Valoarea totală a investiției este de 64.952.678,42 lei exclusiv TVA, 77.210.886,76 lei cu TVA, conform deviz general.

Consiliul Județean Călărași va avea obligaţia ca după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.