CJCC / Stagiunea de spectacole ”Toamna Culturală” va debuta pe 16 septembrie

CJCC / Stagiunea de spectacole ”Toamna Culturală” va debuta pe 16 septembrie

În această toamnă, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, pregătește iubitorilor de artă și cultură o serie de evenimente deosebite.

Astfel, începând cu data de 16 septembrie 2019, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la  următoarele piese:

„Demnitate”, un spectacol în regia autorului, actorul, dramaturgul şi regizorul spaniol Ignasi Vidal.

Distribuţie: Marius Manole şi Serban Pavlu;

„Mă tot duc”, adaptare după William Shakespeare, Marc Dore etc.

 Distribuţie: Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu;

„Magnolii de oțel”, o comedie seducătoare despre familie şi prietenie, de Robert Harling. Cu o distribuţie de excepţie: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Victoria Cocias, Ştefana Samfira, Ioana Barbu şi Irina Ştefan.

„Toc toc”, cea mai vizionată comedie franţuzească din ultimii  10 ani.

Distributie:  Mihai Gruia Sandu, Andrei Duban, Anca Ţurcaşiu/ Andreea Mateiu, Andrei Mateiu/ Victor Bucur, Andreea Samson/ Monica Ciuta, Doina Antohi şi Daniel Burcea.

„Șeful”, o comedie plină de umor şi duioşie scrisă de unul dintre cei mai în vogă comedieni şi dramaturgi din Spania, Eduardo Aldan. Distribuţie: Şerban Pavlu şi Cristi Iacob;

„Cum se face”, o comedie de-a râsu'-plânsu'! Inspirat din viața reală, spectacolul prezintă lumea plină de farmec a culiselor unui spectacol de teatru. Autor: Octavian Strunilă. Distribuţie: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Octavian Strunilă, Alexandru Conovaru şi Cătălin Babliuc;

„Cum se Face 2” , nu doar o comedie spumoasă… Pune, uneori, întrebări existențiale și marchează adânc destinele vieții de zi cu zi. Teatru în teatru și mult umor de calitate cu Octavian Strunilă, Paul Ipate, Anca Dumitra și Alexandru Conovaru. Regie și scenariu, Octavian Strunilă.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului „7zile7arte”, vor fi prezentate spectacole inedite, cu nume cunoscute din domeniul teatrului, muzicii, coregrafiei, baletului și cinematografiei:

- spectacolul de balet „Romeo și Julieta”;

- spectacolul de operă și operetă „Magic Swing”;

- piesa de teatru „Melcul”;

- teatrul de revistă „Zaraza”;

- „Cineacordeon” - un periplu prin istoria filmului.

Pentru prima dată la Călărași, în noiembrie 2019 , pe scena sălii de spectacole „Barbu Știrbei” vor fi prezenți peste 40 de instrumentiști ai Operei Naționale din București, alături de vocile inconfundabile ale sopranei Bianca Ionescu și a tenorului Alfredo Pascu.

Seria acestor acțiuni se va încheia cu evenimentul „Clinchet de argint pe aripi de colind”, care va cuprinde recitaluri, concerte de Crăciun - Ștefan Bănică, Fuego, spectacole de folclor, datini și colinde.

 

„Vom reveni cu informații suplimentare! Vă așteptăm cu drag să luați parte la aceste evenimente care vor avea loc  în sala de spectacole „Barbu Știrbei”.

Virgiliu Diaconu, manager CJCC Călăraşi