CJ Călărași vizează amenajarea unei parcări pe B-dul 1 Mai din Călărași

CJ Călărași vizează amenajarea unei parcări pe B-dul 1 Mai din Călărași

Consiliul Județean intenționează să amenajeze, în municipiul Călărași, pe B-dul 1 Mai, în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență o parcare “care să vină în spijinul pacienților spitalului și aparținătorilor acestora” pe un teren, în suprafață de 1414 mp, aflat în domeniul public al Municipiului Călărași și administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași.

În acest sens, consilierii județeni, reuniți la finele lunii trecute în ședință ordinară au adoptat Hotărârea privind solicitarea de transmitere a unui teren din domeniul public al Municipiului Călărași şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași în domeniul public al Judeţului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, inițiată de președintele Vasile Iliuță.

“Întrucât Consiliul Județean Călărași acordă un interes deosebit infrastructurii de sănătate pe care o deţine, implementează, din fonduri europene sau prin Compania Națională de Investiții, proiecte de modernizare, reabilitare și dezvoltare a Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Pompei Samarian” din dorința de a putea furniza servicii de calitate și în cele mai bune condiții locuitorilor județului Călărași.

Tocmai din aceste considerente, menționate anterior, am identificat în proximitatea spitalului un teren cu suprafața de 1.414 m.p., identificat cu Carte funciară nr. 33609 UAT Călărași și număr cadastral 33609 aflat în domeniul public al Municipiului Călărași şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași, care ar fi necesar Județului Călărași și Consiliului Județean Călărași în vederea amenajării unei parcări care să vină în sprijinul pacienților spitalului și aparținătorilor acestora.

Pentru aceasta, acest teren trebuie să fie în proprietatea publică a Județului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Dezvoltarea durabilă a infrastructurii de transport rutiere în zona Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Pompei Samarian” Călărași crează plus valoare oferind noi oportunităţi pentru populaţie.

În scopul rezolvării, pe cale amiabilă, a acestei situații și a intabulării dreptului de proprietate al Județului Călărași asupra terenului aflat în Municipiul Călărași, am iniţiat prezentul proiect de hotărâre.”, a justificat președintele Vasile Iliuță necesitatea inițierii Hotărârii mai sus-menționate.

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.