CJ Călăraşi / V. Iliuţă: Sunt convins că vom avea una dintre cele mai moderne baze sportive

Vasile Iliuta

După victoria obţinută duminică la Sînmartin, Dunărea e practic promovată în liga I având nevoie în ultimele 6 etape rămase de disputat, doar de un singur punct pentru a-şi asigura şi matematic prezenţa în elita fotbalului românesc.

Încă din iarnă autorităţile locale, Consiliul Judeţean Călăraşi şi Primăria Municipiului Călăraşi, au iniţiat demersurile pentru reabilitarea şi modernizarea bazei sportive, pe lista de priorităţi figurând şi terenul de joc. Din acest punct de vedere, Vasile Iliuţă, liderul Consiliului Judeţean, instituţie care va asigura resursele financiare pentru realizarea investiţiilor în conformitate cu obiectivele cuprinse în dosarul de licenţiere depus de stafful Dunării la LPF, dă asigurări că la Călăraşi se va crea o bază sportivă modernă cu un teren impecabil pe care să evolueze „galben – albaştrii” în partidele considerate pe teren propriu, evident, în liga I. „Parcursul excelent al echipei noastre Dunărea în campionatul ligii a 2-a ne obligă să grăbim demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a bazei sportive. Am identificat sursele de finanţare şi ştim ce este de făcut. Vom achiziţiona un gazon super sport pentru care va fi nevoie de 5-10 zile ca acesta să prindă rădăcini în substrat. Căutăm producătorii care să dispună de utilaje profesionale pentru producerea gazonului. Sunt convins că vom avea una dintre cele mai moderne baze sportive. Dunărea Călăraşi a devenit o prioritate pentru noi” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

De altfel vineri, directorul Direcţiei Dezvoltare, Eduard Grama şi Directorul Direcţiei Tehnice, Cosmin Geană au consultat oferta unui producător autohton deplasându-se la sediul acestuia pentru iniţierea primelor discuţii. "Ce am văzut, ne-a atras desigur atenţia. Este ceea ce ne dorim la Călăraşi şi vom depune toate eforturile în acest sens ca să avem un astfel de gazon şi la Călăraşi. Promovarea Dunării în liga I va asigura o vizibilitate excelentă municipiului şi judeţului Călăraşi în plan naţional." a declarat pentru www.arenamedia.ro, Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi. Vezi foto mai jos ce au văzut cei doi oficiali ai Consiliului Judeţean. 

 

În altă ordine de idei, joi în cadrul unei şedinţe de îndată, consilierii judeţeni au validat şi lista de investiţii ce trebuie realizate la baza sportivă Dunărea, bugetul alocat fiind de circa 2 milioane de lei. Iată lista luicrărilor mai jos

1. Modernizarea suprafeţei de joc a stadionului municipal – teren central Ion Comşa – DALI, PT – 524 mii lei

2. Dotări

Sistem sonorizare sală de conferinţe presă – 20 mii lei

Sistem supraveghere video şi control acces stadion – 790 mii lei

-          Containere amenajate pentru tribuna VIP şi posturi comentatori sportivi – 665 mii lei

 

Total – 1.999 mii lei

Gazon