CJ Călăraşi | V. Iliuţă, mesaj pentru PNL şi USR: Vă rog să şi terminaţi ce am început noi!

CJ Călăraşi | V. Iliuţă, mesaj pentru PNL şi USR: Vă rog să şi terminaţi ce am început noi!

Miercuri, 17 februarie, CNAIR a semnat contractul „Proiectare și Execuție Pasaj denivelat superior DN 21, km 105+500”, cu S.C. Arcada Company S.A., termenul prevăzut pentru realizarea proiectului fiind de 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Ministrul transporturilor, useristul, Cătălin Drulă, s-a mândrit cu vestea pe care s-a grăbit s-o posteze pe Facebook deşi în urmă cu 2 ani de zile n-a votatul bugetul care conţinea amendamentul făcut la vremea respectivă de fostul deputat PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a avut însă un mesaj pentru liderii PNL şi USR, care desigur şi-au asumat, tot pe Facebook, proiectul prin declaraţii care mai de care mai siropoase. „Despre pasajul de la Drajna, vă pot spune că dl Costin Mihalche, şeful cancelariei doamnei prim-ministru Dăncilă, este cel care s-a ocupat şi pe pus pe toţi la treabă, inclusiv pe Ciprian Pandea, pe mine, pe primarul comunei Dragalina şi pe directorul SDN, de la acea vreme, Marian Ichim. A fost şi dl director Dima la mine în birou şi împreună cu cei de la compartimentul tehnic am găsit soluţia. Am găsit zona de ocolire, am eliberat Certificatul de urbanism, am făcut SF-ul, deci toate astea s-au realizat. Rugămintea mea către PNL – USR, asumaţi, dar vă rog să şi terminaţi ce am început noi, când a fost destul de greu. Lumea nu era încrezătoare că acest obiectiv se va realiza. Felicitări! Finanţaţi-l, construiţi-l şi să mulţumiţi cetăţenii că aţi respectat o părticică din promisiunile electorale pe care le-aţi făcut.”, a spus joi la sediul PSD Călăraşi, liderul CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Traseul are o lungime de 2.739 m, din care pasaj denivelat 305 m. Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.