CJ Călărași | V. Iliuță, despre situația de la Dunărea: Suntem nevoiți să intrăm în insolvență care nu înseamnă desființarea clubului

CJ Călărași | V. Iliuță, despre situația de la Dunărea: Suntem nevoiți să intrăm în insolvență care nu înseamnă desființarea clubului

Nu mai e un secret, echipa de fotbal Dunărea Călărași, prezentă în sezonul trecut al L2 până în play-off-ul competiției, traversează de la începutul anului momente financiare extrem de delicate, solicitând deunăz,i în instanță, insolvența. Vasile Iliuță, liderul Consiliului Județean, principalul finanțator al clubului a explicat motivele care au condus la această stare de lucruri, subliniind că intrarea în insolvență nu e sinonimă cu desființarea clubului. Obiectivul conducerii este asigurarea resurselor financiare atât pentru acoperirea datoriilor clubului cât și pentru desfășurarea în condiții normale a activității sportive.

Fotbalul călărășean are nevoie să intre în reorganizare. După ce a pierdut meciul de menținere în liga 1 (n.r. cel de la Sibiu cu Hermannstadt, din ultima rundă a play-out-ului, pierdut cu 2-1 de Dunărea), Dunărea a avut o perioadă destul de dificilă. Jucătorii cu salarii foarte mari n-au vrut să rezilieze contractele. Din acel moment, am intrat în dificultate cu privire la achitarea salariilor. Jucătorii au depus memorii iar noi cu banii alocați de la Consiliul Județean plăteam acele memorii care veneau foarte rapid de la federație.

Făcând o analiză, avem 5 salarii neplătite. Ca să le plătim iar fotbaliștii care au depus memorii să nu ne ia banii din cont trebuie să intrăm în insolvență, așa cum e prevăzută de lege. E vorba de reorganizare care ne va permite să reeșalonăm toate datoriile pe care le are astăzi clubul.

Din cauza bugetului redus ca urmare a alocării de la Guvern a sumei de 42 de milioane de lei, în loc de 96 de milioane de lei, suntem astăzi nevoiți să intrăm în insolvență care nu înseamnă desființarea clubului. Înseamnă reorganizarea clubului și reeșalonarea datoriilor în termen de 2 ani, maxim 3 dacă nu reușim pe bugetul anului viitor să acoperim aceste datorii pe care clubul le are.

Nu vrem să nu plătim. Nu intenționăm să desființăm clubul. Îl reorganizăm, îl punem într-o situație în care trebuie să funcționăm în continuare. Echipa va primi bani de la Consiliul Județean care și-a pus în rezervă suficienți bani ca să putem să finanțăm în continuare activitatea sportivă., a declarat astăzi într-o conferință de presă susținută la sediul CJ Călărași, președintele Vasile Iliuță.

În această pauză competițională, din rațiuni exclusiv financiare, Dunărea s-a despărțit de antrenorul Cristian Pustai și de secunzii săi, Cristi Todea și Dorin Roșca (antrenor cu portarii) precum și de jucătorii Răzvan Began (ajuns la Sepsi Sf. Gheorghe), Valentin Alexandru (U Cluj), Cristi Pușcaș (Poli Iași), Kamil Wiktorski și Alin Cârstocea (ambii la FC Buzău, echipă antrenată de prof Cristi Pustai), Sandro Djuric, Saifeddine Alami.

În acest moment, echipa este antrenată de Mirel Condei (fost secund), Marius Păun (șeful Centrului de Copii și Juniori) și Gabriel Popa (antrenor cu portarii).

Vom susține antrenori și fotbaliști din Călărași astfel încât situația să revină la normal. Vrem să-i vedem pe teren pe juniorii Călărașiului care să fie încurajați din tribună de părinți, bunici, colegi, microbiști locali.

Vasile Iliuță, președinte al CJ Călărași

În acest moment, clubul are datorii de 4 milioane de lei. Încercăm să reeșalonăm această sumă pentru 2 ani.

Vasile Iliuță, președinte al CJ Călărași

“Lunar, vom finanța activitatea fotbalistică, cu 60 de mii de euro, banii provenind din bugetul Consiliului Județean. Salariile nu vor fi mai mari de 2 mii de euro.

Vasile Iliuță, președinte al CJ Călărași

Lotul va fi format cu preponderență din jucători călărășeni, juniori sau din liga a 3-a. Ne vom lupta să rezistăm în liga a 2-a.

Vasile Iliuță, președinte al CJ Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.