CJ Călărași | Reabilitarea Casei Demetriade, aproape de finalizare

CJ Călărași | Reabilitarea Casei Demetriade, aproape de finalizare

În cursul lunii decembrie a.c. va avea loc recepția finală a obiectivului Casa Demetriade, locație în care și-a desfășurat activitatea secția de copii a Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”, reabilitat prin fonduri europene în cadrul unui proiect transfrontalier, depus pe Programul Interreg România – Bulgaria, accesat în august 2018. Așa au anunțat joi reprezentanții Consiliului Județean care au mai adăugat că odată finalizată clădirea va fi deschisă publicului anul viitor după realizarea “digitalizărilor” care vizează și instalarea unei cărți interactive în holul muzeului.

“În 2017, am pornit o cursă contracronometru împreună cu colegele mele și am depus 4 proiecte, acesta fiind chiar primul proiect de reabilitare a Casei Demetriade. Astăzi putem să spunem că suntem aproape de recepția finală care va avea loc în decembrie. Un obiectiv important pentru municipiu, pentru copiii școlilor din municipiul nostru dar și din județ. Vă felicit pentru realizarea acestui obiectiv și sunt convins că și pentru perioada 2021-2027 Consiliul Județean va continua să depună proiecte pe Interreg VI.”, a declarat fostul director al Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul CJ, Eduard Grama, coordonatorul echipei care a lucrat la elaborarea proiectelor, în prezent administratorul public al municipiului.

Valoarea totală a proiectului "Dezvoltarea produselor comune de turism și revitalizarea moștenirii culturale", semnat în urmă cu 3 ani de președintele Vasile Iliuță și primarul Silistrei, Yulian Naydenov, este de 1.499.992,54 euro, lucrările de reabilitare și modernizare fiind estimate la 2,6 milioane lei.

După terminarea lucrărilor, estimate pe o durată de 27 luni și 28 de zile, clădirea va avea destinația de Secție a Științelor Naturii, structură componentă a Muzeului Dunării de Jos.

demetriade32

demetriade3

demetriade4

cladire5

demetriade6

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.