CJ Călăraşi / Promovarea celor patru trasee cicloturistice și traseului de pescuit în zona Dunării călărășene

Eco Turism 1

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Călăraşi a implementat, în perioada martie 2014 – martie 2015, proiectul ”Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”, finanţat de Fondul European pentru Pescuit (FEP).

În cadrul proiectului s-au stabilit patru trasee de cicloturism care se adresează atât cicliștilor de șosea, cât și cicliștilor amatori de off-road, dar și un traseu de pescuit.

Cele patru trasee de ciclism au distanțe cuprinse între 46 și 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate și pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 și 7 ore, fiind localizate astfel:

C1: Căscioarele-Oltenița-Mânăstirea;

C2: Mânăstirea-Călărași;

C3: Oltenița-Dorobanțu;

C4: Dorobanțu-Chiciu-Călărași.

Pasionații de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanță de 18 km, de la Călărași până la Vicina.

De asemenea, avem instituit concursul de ciclism “Cursa Dunării Călărășene” (desfășurat pe două trasee: șosea și off-road), care este organizat anual de către U.A.T. Județul Călărași.

Turiștii interesați de cele cinci trasee mai sus menționate pot închiria, în mod gratuit, 10 bicilete și 5 bărci nemotorizate.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la Alina APOLOZAN - Manager proiect, tel.: 0242/311301, int.137, 0722 665 715;

fax: 0242/314623; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa Facebook Consiliul Judetean Calarasi

Eco Turism 2