CJ Călărași | Proiect aprobat pentru a fi depus în vederea finanțării prin PNRR

CJ Călărași | Proiect aprobat pentru a fi depus în vederea finanțării prin PNRR

Convocați luni în ședință ordinară, consilierii județeni au adoptat printre altele și Hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR pentru Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași” și a cheltuielilor legate de proiect.

“În vederea atingerii obiectivelor asumate la nivel local prin documentele strategice elaborate şi aprobate, Consiliul Județean Călărași este angajat într-un amplu proces de identificare, elaborare şi implementare a unor abordări pe termen lung a dezvoltării judeţului, furnizând direcţia şi orientarea tipurilor de acţiuni care trebuie întreprinse.

Implementarea acestei inițiative va conduce la prevenirea infecţiilor nosocomiale ce reprezintă un obiectiv permanent al activităţii profesiunii medico-sanitare şi un criteriu de evaluare a calităţii managementului din unităţile sanitare. Supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale sunt obligaţii profesionale şi de serviciu pentru toate categoriile de personal medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile ofertante şi prestatoare de servicii şi îngrijiri medicale.    

De asemenea, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale se urmăresc investiții în spitalele existente în controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii și din unitățile de terapie intensivă, prin instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.

O posibilă sursă de finanțare o oferă Planul Național de Redresare și Reziliență care oferă prevenirii infecțiilor nosocomiale prin Componenta: 12 - Sănătate INVESTIȚIA: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.”, se arată în Referatul de Aprobare.

Valoarea totală a proiectului este de 34.396.604,45 lei (inclusiv TVA). Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu al Judeţului Călăraşi.

Prin intermediul Hotărârii mai sus-menționate s-a aprobat și Acordul de parteneriat dintre Județul Călărași și Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”, în vederea depunerii, respectiv implementării proiectului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.