CJ Călăraşi / Patru milioane de lei, suma alocată pentru achiziţionarea unor echipamente pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

CJ Călăraşi / Patru milioane de lei, suma alocată pentru achiziţionarea unor echipamente pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Se achiziționează și un LABORATOR MODULAR PENTRU TESTĂRI COVID-19

4 milioane de lei au fost aprobate astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean, pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză.

Vasile Iliuţă, preşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi anunţă că vor fi achiziţionate:

19 aparate de ventilație mecanică

16 monitoare ATI funcții vitale

15 injectomate

2 aparate de ventilație mecanică pentru transport

1 aspirator mobil de secreții

10 paturi motorizate de terapie intensivă

2 infuzomate

„Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești. De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19.  Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal.

Rog călărășenii să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, coordonat de domnul prefect Marian Stoica și îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca județul nostru să fie cât mai puțin afectat." a mai subliniat Iliuţă.