CJ Călăraşi | ”Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”, proiect propus spre finanţare prin PNRR

 CJ Călăraşi | ”Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”, proiect propus spre finanţare prin PNRR

O parte din elevii judeţului nostru ar putea beneficia de microbuze electrice. Astfel, în cadrul şedinţei extraordinare desfăşurată în sistem online miercuri, 6 iunie, Consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului ”Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație.

Această investiție vizează tranziția spre “verde”, care reprezintă punctul central al agendei Uniunii Europene pentru următorul deceniu, iar sistemele de învățământ joacă un rol important în aceste demersuri, care trebuie să beneficieze de o infrastructură modernă.

Prin linia de finanțare aferentă Investiției 10: Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, unitățile administrativ – teritoriale județene pot obține granturi pentru dotarea cu microbuze a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibille, conform Anexei 13 la Ghidul solicitantului.

Este vorba de primăriile localităţilor Borcea, Plătărești, Sărulești, Frumușani, Ileana, Dragalina, Modelu, Chiselet, Radovanu, Spanțov, Tămădău Mare, Mânăstirea, Vasilați, Alexandru Odobescu, Roseți, Valea Argovei şi Curcani care au delegat Consiliul Judeţean Călăraşi să depună aplicatia de finantare.

În ceea ce priveşte oportunitatea măsurii propuse, Ghidul solicitantului prevede că termenul de depunere a proiectelor este deschis până la data de 13.06.2023, orele 17.00, cheltuielile neeligibile ale proiectului urmând a fi suportate din bugetul propriu al Judeţului Călăraşi.

Valoarea totală a microbuzeler (16+1 locuri): 35.905.346 lei (TVA inclus)

Valoarea totală a cheltuielilor neeligibile: 331.028,25 lei (TVA inclus)

Valoarea totală a proiectului: 36.236.374,65 lei (TVA inclus)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.