CJ Călărași | Lucrările privind construirea unui nou corp de spital avansează în ritm alert

CJ Călărași | Lucrările privind construirea unui nou corp de spital avansează în ritm alert

Lucrările privind construirea unui corp de clădire în incinta Spitalului Județean de Urgență Călărași, investiție estimată la circa 90 de milioane de lei, avansează într-un ritm alert, susțin reprezentanții Consiliului Județean și ai Spitalului Județean de Urgență după “inspecția” efectuată joi alături de cei ai constructorului. “Aici, Consiliul Județean implementează un proiect de 90 de milioane de lei, finanțat de CNI, care înseamnă construirea unei aripi noi a Spitalului Județean., a spus președintele Vasile Iliuță care a continuat Astăzi suntem într-o fază mult mai avansată după ce în urmă cu puțină vreme se afla la stadiul de fundație. Am depășit cota zero a terenului și suntem avansați ca să demarăm construirea primului etaj.

În ceea ce privește lucrările ce revin spre finanțare, potrivit contractului, Consiliului Județean, acestea ar putea demara în primăvara anului viitor, a susținut directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ, Cosmin Geană.

În momentul de față suntem în stadiul de a turna pereții demisolului, acolo unde avem poziționate spațiile tehnice, adăpăostul ALA și spațiile dedicate computerelor tomograf și RMN-ului. Lucrările decurg într-un ritm destul de bun. E bine că am ieșit până în iarnă peste cota terenului natural. Pentru constructori, asta e o realizare! De aici, sper ca lucrurile să meargă bine și prinzând o vreme corespunzătoare se poate lucra și în timpul iernii cu luarea unor măsuri speciale. Partea pe care Consiliul Județean și-a asumat-o este cea de rețele exterioare, adică tot ce iese din corpul nou de spital va fi preluat. Mă refer la partea de canalizare, de apă, de gaze, alimentarea cu energie electrică. Se va construi și o nouă gospodărie de apă. Am contractat proiectarea și sperăm să o avem până la finele anului. La începutul anului viitor sperăm să demarăm achiziția lucrărilor care aparțin Consiliului Județean, lucrări estimate la 3 milioane de lei cu TVA.”, a precizat Geană.

B. Mihai: N-am mai văzut un ritm de lucru așa de alert!

Managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai a evidențiat eforturile depuse până acum de constructor menționând că ritmul de lucru e unul destul de alert. “N-am mai vâzut un ritm de lucru așa de alert! Ceea ce vedeți aici, cred că nu greșesc, s-a făcut în maxim 3 luni. Se construiește rapid, n-aș fi crezut că e posibil așa ceva în România., a spus Bogdan Mihai care a continuat Cred că aici e singura zonă unde se construiește, un spital de stat. Practic, construim un întreg spital. Un ansamblu al unui spital care se construiește de la zero. După Revoluție, se pot număra pe degetele de la o mână câte spitale de stat s-au construit. Pe unul îl avem aici la Călărași. Este 100% meritul echipei conduse și coordonate de dl președinte Iliuță.

În noul corp de spital, vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie.

Prin intermediul acestui proiect, se va asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noua „aripă” va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri. Investiţia are o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 au fost dedicate fazei de proiectare.

Prin realizarea obiectivului de investiţii, un număr de 230 de paturi vor avea asigurate condiţii de spitalizare conform standardelor UE, personalul medical şi administrativ existent va avea condiţii de muncă superioare celor actuale., iar cetăţenii muncipiului Călăraşi şi ai judeţului Călăraşi (aproximativ 285.000 cetăţeni) vor beneficia de creşterea condiţiilor de asistentă medicală oferite în cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Călărași.

corp2

corpnou3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.