CJ Călărași | Lucrările de reabilitare a DJ 404, finalizate!

CJ Călărași | Lucrările de reabilitare a DJ 404, finalizate!

Lucrările de reabilitare a DJ 404 care au constat în aplicarea de îmbrăcăminte bituminoasă ușoară au fost finalizate, astăzi în prezența conducerii Consiliului Județean, a primarului localității Mânăstirea și desigur a reprezentanților constructorului, SC Drumuri și Poduri SA Călărași având loc și recepția la terminarea lucrărilor. În lungime de 2,7 km, DJ 404, care poate fi folosit de-acum drept centură pentru autovehicule, leagă DJ 303 (Săruleşti – Gurbăneşti – Valea Argovei – Frăsinet – Mânăstirea) cu DJ 403 (Mânăstirea – Luica). Valoarea totală a investiției, suportată integral de la bugetul Județului, este de 2.761.000 lei, după cum a precizat George Vlase, directorul Direcției Tehnice din cadrul CJ Călărași care a mai adăugat “Inițial a fost un drum de piatră, în lungime de 270 m și de pământ (restul). Acum e cu asfalt și leagă DJ 303 de DJ403 și descarcă traficul de la Lehliu Gară – Valea Argovei – Frăsinet către Oltenița și invers. Lucrările au durat 3 luni.

În 2021, Consiliul Județean, potrivit vicepreședintelui Ion Samoilă, a alocat circa 20 de milioane de lei pentru întreținerea și repararea drumurilor județene.

M. Iancu: Acest drum are o vechime de peste 1500 de ani

Primarul localității Mânăstirea, Marian Iancu susține că drumul are o vechime de peste 1500 de ani. Vreau să vă spun că acest drum pe care ne aflăm acum are o vechime de peste 1500 de ani, aici fiind vatra fostului sat Cornățelu, cum s-a numit inițial localitatea Mânăstirea.”, a declarat primarul Iancu care a mai adăugat “După cum vedeți aici s-a construit un cartier nou cu 60 de locuințe, toate construite în ultimii 4 ani. Terenul pe care s-au construit aceste locuințe a fost pus la dispoziție de Consiliul Local, majoritatea aparțin tinerilor care au muncit în străinătate. Lucrăm acum la redactarea documentelor privind introducerea în PUG a unei suprafețe de 2,5 ha unde se vor construi alte 50, 60 de case. Avem ca obiectiv extinderea și, practic, să zic așa mutarea centrului localității pe această colină.

dj4042

dj4043

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.