CJ Călărași | I. Samoilă: Așteptăm cu nerăbdare rectificarea

CJ Călărași | I. Samoilă: Așteptăm cu nerăbdare rectificarea

Conducerea Consiliului Județean speră ca Executivul condus de Florin Vasilică Cîțu să inițieze în perioada imediat următoare o rectificare pozitivă a bugetului pentru ca activitatea DGASPC Călărași, instituție subordonată CJ care gestionează problemele legate de protecția copilului, a persoanelor cu handicap să nu fie afectată înj partea a doua a anului. Vicepreședintele Ion Samoilă a făcut trimitere și la creșterea economică, trâmbițată de premier dar și de liderul PNL, Ludovic Orban, care ar trebui să se regăsească și în bugetele Consiliilor Județene.

“Și Consiliile Județene așteaptă rectificarea. Sperăm, din tot sufletul, să fie pozitivă pentru că altfel o să fim puși în situația în care nu știu cum o să mai funcționăm.

Dar, așa cum au anunțat premierul și dl Orban suntem pe creștere economică, dacă nu mă înșel ne situăm chiar pe locul 3 în Europa din acest punct de vedere. Sperăm să nu fie doar la nivel declarativ și în bugetele județene să se regăsească lucrurile promise și legale, legat de banii pentru protecția copilului, persoanele cu handicap și toate lucrurile care sunt în sarcina Guvernului conform legii în procent de 90%. După cum știți, noi n-am primit decât vreo 60%. Așteptăm așadar cu nerăbdare această rectificare.”, a afirmat Samoilă.