CJ Călărași | Finanțări nerambursabile, acordate în baza Legii 350 / 2005

CJ Călărași | Finanțări nerambursabile, acordate în baza Legii 350 / 2005

Convocați miercuri în ședință ordinară, consilierii județeni au adoptat, printre altele, și Hotărârea privind aprobarea regimului finanțărilor nerambursabile, de către Consiliul Județean Călărași, pentru activități nonprofit de interes public județean, pe anul 2024

Conform prevederilor Legii nr. 350/2005, din fondurile publice se pot acorda, pentru activități nonprofit de interes general, finanțări nerambursabile în vederea desfășurării unor activități, de către persoane fizice și juridice fără scop patrimonial, care să asigure condițiile materiale pentru realizarea unor acțiuni, proiecte și programe de interes local.

Domeniile pentru care se acordă finanţarea nerambursabilă: 

  • Activităţi sportive;
  • Activități de tineret;
  • Activități culturale.

- Sportul de performanţă (divizie superioară, divizie medie, divizie inferioară, sport individual) - valorificarea aptitudinilor individuale şi de echipă în cadrul competiţiilor pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obţinerea victoriei, cantonamente, semicantonamente, concursuri şi întreceri sportive.

Obiective: dezvoltarea activităţii sportive pe plan local, naţional sau internaţional, după caz; 

- Sportul pentru toți - organizarea de consfătuiri, schimburi de experienţă, gale şi manifestări; practicarea sportului pentru sănătate, educaţie, recreere, ca parte integrantă a modului de viaţă, în vederea menţinerii sănătăţii individului şi societăţii; participarea la tabere de pregătire, susţinerea prin participarea la competiţiile judeţene, naţionale şi/sau internţionale pentru dezvoltarea spiritului competiţional, atragerea cât mai multor tineri către mişcare, dezvoltarea comportamentală care favorizează orientarea către performanţa cotidiană şi dezvoltare durabilă. Obiective: atragerea populaţiei de toate vârstele în activităţi pentru sănătate şi recreere. 

- România în mișcare - încurajează practicarea sportului în structuri sportive, deoarece acesta este mediul care asigură siguranța practicanților, precum şi furnizarea de servicii sportive care respectă standardele de calitate în vederea formării şi pregătirii în ramura sportivă dorită. Beneficiarii programului sunt cetățeni din toate categoriile sociale, începând cu vârsta de 6 ani, în egală măsură femei şi bărbați/fete şi băieți, din mediul urban şi rural, persoane cu oportunități reduse şi cu dizabilități.

Programul "România în mișcare" este format din trei subprograme, după cum urmează:

"Finanţarea nerambursabilă a structurilor sportive", concurs de proiecte sportive la nivel judeţean;

"Calendar competițional", susținerea şi dezvoltarea unui calendar competițional școlar adresat elevilor din clasele V-VIII la nivel judeţean;

"Sport pentru sănătate", sistem competițional pe probe atipice, neclasice, pe categorii de vârstă, începând cu elevi din clasa I până la persoane cu vârsta de peste 50 de ani, cu finalizare la nivel național.

- Muzică; cultură scrisă; arte vizuale, plastice şi ale spectacolului; teatrul; creare de evenimente; alte activităţi culturale (promovarea imaginii județului Călărași şi a vieții culturale a comunităților din județul Călărași); activităţi educative cu tematică de mediu.

Suma disponibilă pentru sprijinul financiar acordat de autoritatea finanţatoare: 

Grantul disponibil pentru această licitaţie este de 780 mii lei, defalcat astfel: 

- activități sportive: 750 mii lei; 

- activităţi de tineret: 15 mii lei;

- activități culturale : 15 mii lei.

Valorile finanţărilor care se acordă pentru un proiect sunt cuprinse între sumele de 5 mii lei şi 200 mii lei, în funcţie de domeniul pentru care se aplică, conform ghidurilor solicitantului. 

Grantul maxim acordat prin acest program este de cel mult 90% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Diferenţa trebuie să fie asigurată din sursele proprii ale solicitantului, ale partenerilor acestuia sau din alte surse. Fiecare solicitant trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 10% din costurile totale eligibile ale proiectului, sumă ce va fi identificată în contul deschis special pentru proiect.

Termenul-limită pentru înaintarea solicitărilor de finanţare nerambursabilă este 01.07.2024, ora 16.30. Selecţia şi evaluarea proiectelor va fi în perioada 02.07-05.07.2024.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Consiliului Judeţean Călărași, Direcţia Economică, telefon 0242/311.301, int. 107 şi pe site-ul instituţiei www.cjcalarasi.ro.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.