CJ Călăraşi / Eduard Grama: Discuţiile privind montarea instalaţiei de nocturnă sunt foarte avansate

Grama EDUARD 14 AUGUST 2018

Consiliul Judeţean Călăraşi, instituţie care a demarat deja o serie de investiţii pentru omologarea arenei Ion Comşa, acolo unde-şi dispută meciurile de acasă Dunărea Călăraşi, anunţă că în perioada imediat următoare va iniţia alte 3 obiective printre acestea figurând şi instalaţia de nocturnă.

Directorul Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul CJ Călăraşi, Eduard Grama a declarat pentru www.arenamedia.ro că până în primăvara anului viitor, stadionul va fi dotat cu instalaţie de nocturnă, concomitent cu montarea unei instalaţii de încâlzire a terenului de joc. În plus, pista care înconjoară suprafaţa de joc va fi modernizată. Pentru desfăşurarea în bune condiţii, în continuare, a jocurilor de acasă, Consiliul Judeţean va iniţia în perioada următoare 3 investiţii importante şi ele vizează: achiziţionarea instalaţiei de încălzire a terenului de joc, realizarea unui sistem de preluare a apelor de pe pistă şi acoperirea acesteia cu tartan precum şi montarea instalaţiei de nocturnă, lucrare pe care sperăm să o finalizăm până în primăvara anului viitor.” a spus Eduard Grama care a continuat „Primul obiectiv înseamnă crearea acelui sistem de preluare a apelor de pe pistă. Din această săptămână vor demara lucrările care se vor finaliza până aproape de 15 septembrie când va avea loc următorul meci al Dunării, pe teren propriu. După această dată, vom continua investiţia care presupune şi acoperirea pistei cu tartan.

În ceea ce priveşte nocturna, am iniţiat deja discuţii preliminare cu câteva companii din domeniu. E vorba de firme care au montat instalaţii mobile la Sf. Gheorghe (stadionul vechi) şi Sibiu sau nocturnă fixă la Voluntari, Ovidiu, Constanţa, Chiajna, Giurgiu, Ploieşti, Cluj – Napoca, Iaşi, Botoşani şi Bucureşti – Arena Naţională. Soluţia tehnică presupune montarea stâlpilor, în interiorul stadionului, care vor afecta 14-15 locuri pe fiecare sector care vor fi calculate din totalul de 10% din capacitatea stadionului ce nu vor fi vândute conform cerinţelor Ligii Profesioniste de Fotbal. Înălţimea stâlpului până la primul rând de lămpi este de 32 de metri. Investiţia este estimată în acest caz la vreo 570 de mii de euro.

Soluţia externă este mai costisitoare. Stâlpii vor avea înălţimea de 45 de metri, ceea ce generează şi un număr mai mare de lămpi. Lucrările exterioare implică costuri suplimentare, de 1-1,2 milioane de euro, pe care le consider nejustificate.

Noi intenţionăm ca instalaţia de nocturnă şi încălzirea terenului să se facă la pachet, ceea ce înseamnă chelutieli totale de 650 de mii de euro. Din această sumă, 80 de mii de euro vor fi alocaţi pentru încâlzirea terenului, o altă solicitare impusă de regulamentele în vigoare.”

Grama a mai precizat că până în momentul de faţă au fost iniţiate discuţii cu 3 societăţi urmând ca marţi să fie analizată şi ultima ofertă în ceea ce priveşte instalaţia de nocturnă şi de încălzire a terenului.

În altă ordine de idei, oficialul Consiliului Judeţean a evidenţiat rezultatele destul de bune înregistrate de elevii lui Dan Alexa până acum, bilanţul fiind 2 victorii, 3 egaluri şi un eşec. „În opinia mea, Dunărea a obţinut rezultate la care foarte puţină lume visa. Echipa noastră n-a pierdut nici un meci în faţa campioanelor din ultimii 3 ani. Sâmbătă, băieţii lui Dan Alexa au dominat ostilităţile în partida cu Poli iar victoria a confirmat faptul că se munceşte la Călăraşi. Am obţinut 9 puncte, ceea ce după părerea mea chiar e o performanţă. Evident, urmează şi alte dueluri la fel de dificile dar personal am mare încredere în Dan Alexa şi stafful său dar şi în preşedintele executiv, Florin Brişan care a reuşit să finalizeze cu succes discuţiile privind aducerea unui partener principal, şi mă refer aici la Fortuna. E limpede că ne aflăm pe un drum bun şi nu ne rămâne decât să consolidăm ceea ce s-a creat până acum la nivelul echipei. Le doresc mult succes în continuare” a conchis Eduard Grama.