CJ Călărași anunță finalizarea implementării proiectului transfrontalier ”Managementul de risc și protecția la inundații în regiunile transfrontaliere Călărași - Polski Trambesh”

CJ Călărași anunță finalizarea implementării proiectului transfrontalier ”Managementul de risc și protecția la inundații în regiunile transfrontaliere Călărași - Polski Trambesh”

În perioada 31 august - 2 septembrie 2022, în localitatea Polski-Trambesh din Bulgaria, s-au desfășurat Exercițiul Comun și Întâlnirea finală comună, activități în cadrul proiectului transfrontalier ”MANAGEMENTUL DE RISC ȘI PROTECȚIA LA INUNDAȚII ÎN REGIUNILE TRANSFRONTALIERE CĂLĂRAȘI - POLSKI TRAMBESH”, COD e-MS ROBG-137., a anunțat astăzi pe pagina de Facebook Consiliul Județean Călărași.

“Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, AXA 3: O REGIUNE SIGURĂ.

Perioada implementare: martie 2017 – septembrie 2022.

Partener 1. Municipalitatea Polski-Trambesh, Bulgaria – lider proiect

Partener 2. Consiliul Județean Călărași

Valoarea totală proiect: 3.853. 515, 55 euro, Consiliul Județean Călărași venind cu o participare bugetară de 2.794.779, 66 euro.

În cadrul proiectului, municipalitatea Polski Trambesh a efectuat lucrări de reabilitare și reparații în zona albiei râului Eliyska pentru îmbunătățirea cursului acestuia, în vederea prevenirii inundațiilor și a achiziționat echipamente necesare prevenirii situațiilor de urgență.

Activitățile pe care le-a derulat Consiliul Județean Călărași în acest proiect au demarat în anul 2017 și constau în principal în achiziționarea de echipamente moderne de intervenție în situații de urgență, având ca beneficiar final Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași:

ACHIZIȚII:

  1. Vehicul de intervenție în caz de urgență pentru transport muniții neexplodate – achiziție finalizată, utilajul a fost livrat – 187.021,43 euro (cu TVA);
  2. Vehicul de intervenție în caz de urgență prevăzut cu macara de 60 tone și cu echipament de salvare, utilajul a fost livrat - valoare: 501.015,22 euro (cu TVA);
  3. Vehicul de intervenție, prevăzut cu motopompă de capacitate mare, de max 50.000 l/min – 551.660,48 euro (cu TVA);
  4. Sistem informatic integrat pentru managementul situațiilor de urgență (în valoare de 1.165.000 Euro inclusiv TVA);

Având în vedere cadrul creat de pandemia de coronavirus COVID 19 s-a aprobat achiziționarea, din economiile realizate în cadrul proiectului, în valoare de 261.200 euro, a unor echipamente pentru lupta împotriva noului tip de coronavirus COVID 19.

Astfel, au fost achiziționate: 8 tărgi, 4 defibrilatoare, 40 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție, 10 tuneluri de dezinfecție, 2 microbuze de tip 8+1, 1 autospecială pentru transport echipamente și persoane, 15.000 măști de protecție, 8 aparate de dezinfecție terminală și 1.000 aparate de decontaminare cu aerosoli.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a sustinut un discurs prin care a subliniat importanța colaborării cu municipaitatea Polski-Trambesh în implementarea acestui proiect, rezultatele obținute, precum și beneficiile pe care echipamentele achiziționate le-au adus și le vor aduce în gestionarea mai eficientă a situațiilor de urgență, în îmbunătățirea timpului de răspuns în situațiile de risc.”, se mai arată în comunicatul postat pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.