CJ Călăraşi / A fost adoptată documentaţia tehnico – economică a a viitorului port turistic de agrement

port SF 1

 

În ultima şedinţă ordinară de plen a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi a figurat şi Proiectul de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţie Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași – port turistic de agrement, Faza – Studiu de Fezabilitate.

Iniţiat de preşedintele Vasile Iliuţă, proiectul a trecut cu 17 voturi, consilierii PSD opunându-se, aşa cum au procedat în două rânduri şi cu proiectul vizând BRCT şi spaţiul solicitat în folosinţă gratuită.

Această nouă investiţie preconizată a se realiza cu fonduri ale Ministerului Turismului este estimată la 83.781.250,96 lei (18.095.302,58 euro) la care se adaugă T.V.A., din care C + M: 64.920.704,86 lei (14.021.750,51 euro), la care se adaugă T.V.A..

Scopul implementării acestui proiect este acela de a dezvolta din punct de vedere turistic și administrativ zona. Prin realizarea acestei investiții se dorește creșterea gradului de atractivitate al zonei și generarea de noi locuri de muncă, precum și sporirea consumului pentru o gamă largă de bunuri și servicii achiziționate ulterior implementării proiectului.

Totodată se vor crea oportunități și pentru pasionații turismului sportiv.

Terenul pe care se propune implementarea proiectului este poziționat în partea de sud a municipiului Călărași, între Brațul Borcea și pădurea adiacentă DN3. Pentru a se asigura accesul la Brațul Borcea, Consiliul Județean Călărași a beneficiat de sprijinul Consiliului Local al municipiului Călărași, între cele două instituții incheindu-se un protocol de predare–primire a unui imobil teren în suprafață de 1.493 m.p. cu ieșire la Brațul Borcea.

 

Prin proiect se urmărește construcția următoarelor obiective:

- Realizare cheu semitaluzat;

- Construcție spațiu săli de conferințe, birou și spații comerciale;

- Atelier reparații bărci;

- Turn belvedere.

„Săptămâna viitoare, până la finalul anului, proiectul va fi depus la Ministerul Turismului care va fi operatul principal de credite. Va intra spre analiză în Comisia Tehnică de Expertiză pentru evaluarea indicatorilor” a declarat Eduard Grama, director executiv adjunct al Direcţiei Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul CJ Călăraşi.