Călăraşi | Spitalul TBC are o nouă conducere

Călăraşi | Spitalul TBC are o nouă conducere

Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi are nouă conducere după ce în urmă cu o săptămână şi-a prezentat demisia din funcţia de manager, doctorul Spiridon Dumitrescu. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă care a mai adăugat „Contractul de mandat al doamnei Marilena Dedu, director financiar contabil a ajuns la final, în locul său fiind numit Cristian Onofrei (fost director economic Spitalul Municipal Olteniţa, ex-director economic Biblioteca Judeţeană Alexandru Odobescu). Din acest motiv, domnul Dumitrescu şi-a înaintat demisia pe care i-am acceptat-o, mulţumindu-i pentru tot ce a realizat în cadrul Spitalului TBC. Dl doctor a rămas în cadrul spitalului desfăşurându-şi activitatea în calitate de medic.”, a spus Iliuţă care a continuat „După demisia dlui Dumitrescu, manager al spitalului a fost numit Cristian Onofrei. Continuăm procesul de acreditare al spitalului. Noua conducere va finaliza acest proces şi sper ca dl Onofrei să ridice spitalul la o treaptă superioară de performanţă.”

Spitalul de Pneumoftiziologie este o unitate spitalicească de monospecialitate, conceput în sistem monobloc, care asigură diagnosticul şi tratamentul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii infecţioase cronice, respectiv tuberculoza pulmonară şi extrapulmonară, precum şi a celor cu afecţiuni respiratorii acute, netuberculoase. Este în prezent în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Spitalul s-a înfiinţat în 2005, ca o consecinţă a deteriorării unităţii de profil pneumoftiziologic existente anterior în judet, la Dor Mărunt, asociată cu existenţa unei incidente crescute a cazurilor de tuberculoză, ceea ce a făcut necesară dezvoltarea unei noi unităţi spitaliceşti pentru îngrijirea acestor bolnavi. Clădirea spitalului a fost amenajată prin finanţare externă, în cadrul proiectului Fondului Global pentru combaterea HIV/SIDA , malariei şi tuberculozei cât şi din partea Consiliul Judeţean Călăraşi.

Sursa foto www.observatorcl.info

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.