C. Ghiveciu: Aparatul RMN va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului!

rmn rodiSpitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi va fi dotat până la finalul acestui an cu un aparat RMN, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 7 milioane de lei.

Managerul spitalului, Camelia Ghiveciu a dat asigurări că aparatul va fi pus în funcţiune până la sfârşitul acestui an. Aparatul RMN a fost achiziționat de la firma Cortech Med SRL, o firmă românească și este un model Toshiba (echipament de rezonanță magnetică nucleară Vantage TITAN 1,5T) și are garanție 12 luni. Într-un program de șase ore, atât se lucrează în imagistică, se pot face 4-5 investigații. Avem în intenție să prelungim programul cu încă trei ore, chiar am purtat discuții un medic din Slobozia, lucru ce ne va permite să ducem investigațiile la 8-9 pe zi.” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Ghiveciu care a continuat “Valoarea aparatului RMN este de 7.314.000 lei (inclusiv TVA 20%), un preț care a fost stabilit acum trei ani, aceeași valoare având și în prezent, Consiliul Județean va plăti 10% din suma totală. În acest preț sunt incluse și lucrările de amenajare a spațiului unde va funcționa aparatul. Nu aș putea să vă spun dacă prețul este mare sau mic, nu am cercetat eu, personal, piața, eu am verificat în prezent doar prețul unui computer-tomograf întrucât cel existent trebuie înlocuit pentru că are o perioadă de funcționare care se cam apropie de final. În prezent, are opt ani de funcționare, iar durata este de până la 10 ani, iar pentru asta trebuie să pregătim achiziția următorului CT. În prezent, prețul unui CT este de 5 milioane de lei.”

ghiveciu CopyManagerul SJU Călăraşi a mai adăugat că aparatul va fi pus în funcţiune până la finele anului iar evaluările RMN se vor face pe baza asigurărilor de sănătate sau contra – cost, desigur la solicitarea pacienţilor. “Nu am stabilit un cost până în acest moment a invetigațiilor, probabil ne vom ghida, pentru stabilirea acestor servicii, după normele în vigoare. Prioritățile vor fi stabilite în funcția de diagnosticul fiecăruia. Acest aparat trebuie pus în funcțiune până la sfârșitul anului. Toți pacienții cu urgențe medicale pot beneficia de el. Pentru Ambulatoriu și aici vorbim de persoane pentru care se vor face programări, ei bine, aceste persoane vor beneficia de investigații atunci când vom semna un nou contract cu Casa de Sănătate pentru a ne putea deconta serviciile, chestiune ce se va realiza undeva prin luna martie a anului următor.” a conchis Camelia Ghiveciu.