Asocierea CJ Călăraşi – Primăria Călăraşi privind construirea unui pod peste braţul Borcea, aprobată de aleşii judeţeni

Asocierea CJ Călăraşi – Primăria Călăraşi privind construirea unui pod peste braţul Borcea, aprobată de aleşii judeţeni

Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au adoptat joi în plenul şedinţei ordinare Hotărârea privind aprobarea Asocierii în parteneriat a Județului Călărași cu Municipiul Călărași, în vederea promovării obiectivului de investiții „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”

„Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, care are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale și de acces la căile de comunicații, îmbunătățirea atât a condițiilor de viată cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României. Astfel, în cadrul programului se pot realiza printre altele si obiective de investiții care constau in realizarea de construcții noi care se încadrează in categoria de investiții–poduri, podețe, etc. conform art. 4 alin. (1) lit. d) din OUG nr. 95/2021.

Pentru realizarea obiectului de investiții „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași”, categorie de lucrari care se incadreaza la art. 4, alin (1), lit.d) din Ordonanța de Urgentă a Guvernului 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se solicită inițierea unui Acord de parteneriat, în temeiul art. 89 alin. (8) din Ordonanța de Urgentă a Guvernului 57/2019, între UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași și UAT Municipiul Călărași prin Primăria Municipiului Călărași.”, se arată în Referatul de aprobare.

Un proiect de hotărâre similar va trebui să fie adoptat şi în Consiliul Local municipal Călăraşi.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, solicitarea privind finanţarea obiectivului de investiţii mai sus - menţionat, generat pe „ruinele” fostului proiect Danubius Park, ar trebui depusă până la finele acestui an. De principiu, au fost stabilite şi două variante de amplasare a podului şi anume zona Căpităniei, respectiv zona viitorului port turistic de ambarcaţiuni ce va fi construit de Consiliul Judeţean. Podul va fi accesibil nu doar pietonilor ci şi vehiculelor cu o greutate totală admisă de până la 3,5 tone.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.