Alţi doi indicatori care-i dau bătăi de cap managerului de la Ecoaqua / E. Grama: „Sunt convins că la prima AGA, decizia va fi una singură: demiterea directorului general!”

Alţi doi indicatori care-i dau bătăi de cap managerului de la Ecoaqua / E. Grama: „Sunt convins că la prima AGA, decizia va fi una singură: demiterea directorului general!”

Activitatea depusă în primul an de mandat de directorul general al SC Ecoaqua SA, Cezar Neagu pare să nu corespundă cu realitatea contractuală asumată prin intermediul indicatorilor de performanţă.

După ce a pierdut bătălia de pe frontul „pierderilor de apă”, acolo unde indicatorii lunari relevă o situaţie de-a dreptul dezastruoasă, domnul Cezar Neagu (foto jos) s-a dovedit de asemenea neputincios şi în faţa altor doi indicatori. De fapt, în total ar fi vreo 6 din 8.

Despre ce e vorba?

Indicatorul „Productivitatea muncii” a fost atins în procent de 2,39%, deşi, el a fost asumat prin contractul de management la 4%. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu acest termen precum domnul Cezar Neagu, indicatorul înseamnă, de fapt, raportul dintre „Volumul de apă facturat” şi „Numărul total de angajaţi”. Altfel spus, ‘mnealui e sub nota de trecere!

Un alt indicator care-i dă mari bătăi „specialistului” din fruntea operatorului regional de apă şi canalizare, este „Viteza de rotaţie a creditelor furnizori”. E vorba, mai pe româneşte, de numărul de zile de creditare pe care unitatea îl obţine de la furnizării săi. Domnul Cezar Neagu a trecut cu uşurinţă de „vigilenţa” Consiliului de Administraţie asumându-şi ca termen de plată 45 de zile însă „pe teren”, obligaţia asumată s-a dus de la 45 de zile la 79,46 zile. Asta înseamnă un procent îndeplinit în proporţie de 57%, ceea ce îl plasează tot sub nota de trecere.

Cu toate acestea, cu 3 indicatori (încluzând aici pe cei menţionaţi mai sus plus cel al pierderilor de apă) care nu „bat” cu realitatea din contract, domnul Cezar Neagu a fost cadorisit de băieţii cu dare de mână din Consiliul de Administraţie, cu cel puţin două prime, aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2018, în valoare de 560 de milooane de lei vechi, adică peste 10 mii de euro. O sumă frumuşică, mai ales că, iată, nu şi-a făcut bine lecţiile!

Preşedintele AGA, Eduard Grama, aşteaptă explicaţii din partea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii care-s foarte „profi” dar în continuare pe „silenţios”, sperând că va veni în curând şi ziua în care şi primarul Dan Drăgulin, unul din susţinătorii, pe faţă, ai domnului Cezar Neagu, va oferi călărăşenilor măcar un punct de vedere dacă nu chiar o explicaţie clară, concretă, în armonia cu prevederile legale în vigoare, în legătură cu „dezmăţul” financiar de la Ecoaqua, societate care atunci când se poticneşte din cauza banilor, nu ezită să meargă cu mâna întinsă pentru „ajutor” la Primăria Călăraşi şi / sau Consiliul Judeţean.

„Prin analiza celor doi indicatori, se observă foarte clar faptul că directorul general al SC Ecoaqua SA, domnul Cezar Neagu dovedeşte lipsa performanţei pe care şi-a asumat-o prin contractul de management.

Aceşti indicatori votaţi pentru ca Ecoaqua să funcţioneze în parametri normali sunt transformaţi în prime necuvenite, sub atenta îndrumare a domnului primar Drăgulin care mi se pare că este la fel de vinovat ca şi domnul Cezar Neagu, tratând în continuare problemele importante ale comunităţii cu superficialitate. Aşa cum ne-a obişnuit.

Ştiindu-l pe domnul primar un apărător al legii care aplică la milimetru prevederile legale în vigoare, mă aştept ca măcar în ceasul al 12-lea să ofere măcar un punct de vedere dacă nu chiar o explicaţie având în vedere contribuţia sa majoră la instalarea în funcţie a domnului Cezar Neagu.

Altfel, dovedeşte şi dumnealui că e un biet pion pe o tablă de şah aflată de fapt în mâinile unui individ pe care în tinereţile sale, mai puţin glorioase, l-am cunoscut în calitate de dealer de făină de Budeşti. Mi-amintesc că era un tip simpatic, umil, cu alură de perceptor de ţară care conducea o Dacie desprinsă parcă din peliculele animate cu Fred şi Barney. E adevărat, lucrurile s-au schimbat în bine în ceea ce-l priveşte pe morarul de odinioară” a spus Eduard Grama (foto sus) care a conchis „Legal ar fi ca şi membrii Consiliului de Administraţie să se uite cu foarte mare atenţie asupra activităţii desfăşurate de domnul director general, Cezar Neagu şi să convoace în regim de urgenţă Adunarea Generală a Asociaţilor, în realitate organul de conducere al societăţii. Sunt convins că la prima AGA, decizia va fi una singură: demiterea directorului general!”

cezarneagu